Ξεκίνησε η 59η Έκθεση Κεραμικής στο Μαρούσι


Τις πύλες της στο κοινό άνοιξε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου το βράδυ η 59η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμεικής στο Μαρούσι, την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον COVID-19.
Η Έκθεση αποτελεί ένα κορυφαίο γεγονός για την Κεραμική Τέχνη και σημαντικότατο πολιτιστικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου
Στην τελετή των εγκαινίων απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι στους κεραμίστες-καλλιτέχνες που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κεραμικής έτους 2021.
Η κριτική Επιτροπή έχοντας λάβει υπόψη την αισθητική και την άρτια εκτέλεση των υποβληθέντων έργων, καθώς και την έμπνευση των συμμετεχόντων αποφάσισε ομόφωνα την απονομή τριών βραβείων (στη φωτό το Α΄ Βραβείο "Ροή" της Ιωσηφίνας Κοσμά) και έξι επαίνων αντί τριών όπως ίσχυε, λόγω της υψηλής ποιότητας και αρτιότητας των περισσότερων έργων.
Στην 59η Πανελλήνια έκθεση Κεραμικής εκτίθενται έργα 51 κεραμιστών που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

INFO
Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής
(Λεωφόρος Κηφισιάς 207)
Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης»
Διάρκεια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 καθημερινά, 10:00 - 21:00
Ελεύθερη είσοδος
Περισσότερες πληροφορίες: τηλ 210-6144430

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πλατεία Αγίας Λαύρας άλλοτε (όχι και πολύ παλιά)

Μαρούσι 1821-1827