«Σχήματα στο Φως»: Έκθεση στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη

Με επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαΐου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Σχήματα στο φως» που διοργάνωσε στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ (Βασ. Σοφίας 85, στο Μαρούσι) η Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ). 
Πριν την επίσημη έναρξη, τα έργα των μελών της Λέσχης και των μαθητών του Τμήματος Φωτογραφίας της ΚΕΔΑ εξήραν ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο δάσκαλος φωτογραφίας του Τμήματος Διονύσης Κούτσης, ο πρόεδρος της Λέσχης Θωμάς Πατσέας και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος ενθουσιασμένος συνεχάρη όλους όσοι βοήθησαν στην έκθεση που αποτελεί παράδειγμα «παραγωγικού πολιτισμού», όπως τόνισε, κάτι που θα βοηθά συνεχώς από τη θέση του, ενώ ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει ακόμα έναν χώρο πολιτισμού, δίπλα στο γυμναστήριο Σπύρος Λούης.
Η έκθεση φωτογραφίας θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 και θα ολοκληρωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Το μάτι της Κωνσταντινούπολης» (The Eye of Istanbul, 2015, Έγχρωμο, Διάρκειας 61') στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ (Περικλέους 14, Μαρούσι) στις 21.00. Ένα πορτρέτο του κορυφαίου Τουρκοαρμένιου φωτογράφου Αρά Γκιουλέρ που σου μεταδίδει την ξεχωριστή αύρα της Πόλης μέσα από το έργο του και αποτυπώνει τον τρόπο σκέψης και τη διαχρονική αξία ενός σπουδαίου καλλιτέχνη που τον αποκαλούσαν Eye of Istanbul ή αλλιώς το Μάτι της Πόλης, αφού με τον φακό του προσπαθούσε να αποτυπώσει τον άνθρωπο του μόχθου, τον άνθρωπο που δουλεύει ή ξαποσταίνει, προσεύχεται ή διασκεδάζει.
INFO
Έκθεση μέχρι 3/6/2022
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 13:00 & 17:00 - 20:00
Χώρος: Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου, Πλατεία Ηρώων.
Είσοδος: Ελεύθερη
Περισσότερα για τη Λέσχη στο https://f531.gr
(Στη φωτογραφία: ο πρόεδρος της Λέσχης Θωμάς Πατσέας (με το μικρόφωνο) καλωσορίζει το κοινό, έχοντας δίπλα του προς τα δεξιά της φωτο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ Νίκο Πέππα, το δήμαρχο Θόδωρο Αμπατζόγλου, το δάσκαλο του Τμήματος Φωτογραφίας στην ΚΕΔΑ Διονύση Κούτση και τους αντιδήμαρχους Γιάννη Νικολαράκο, Ελένη Λέκκα, Δημήτρη Σμυρνή)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πλατεία Αγίας Λαύρας άλλοτε (όχι και πολύ παλιά)

Μαρούσι 1821-1827