Εκδήλωση της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου για την ταξιδιωτική φωτογραφία

Η Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου-f531 τη Δευτέρα 20/3/2023, το βράδυ οργάνωσε  στην αίθουσα ΤΟΛ της Κεραμικής επί της λεωφόρου Κηφισιάς, διάλεξη / σεμινάριο / συζήτηση με θέμα την «Ταξιδιωτική Φωτογραφία».
Η φωτογραφία σαν χόμπι, σαν ενασχόληση, είναι απόλυτα συνδεδεμένη στο μυαλό του ευρύ κοινού με το ταξίδι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια πραγματική έκρηξη όσο αφορά τα ταξίδια και την ποικιλία τους, ταυτόχρονα έχουμε δει και τεράστια ανάπτυξη της ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Σε αυτό βοήθησε και η ψηφιακή φωτογραφία, καθώς και οι φωτογραφικές μηχανές στα κινητά τηλέφωνα που έδωσαν στον κάθε άνθρωπο την δυνατότητα να ασχοληθεί με την φωτογραφία γενικότερα και σ’ αυτούς απευθύνθηκε η εκδήλωση της Λέσχης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Θωμάς Πατσέας
Ομιλητής με ταυτόχρονη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, ήταν το μέλος της Λέσχης Κυριάκος Αζαδέλης, ο οποίος είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (ΕΦΕ) της οποίας έχει διατελέσει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (1992-1996) ενώ το 2006 η Διεθνής Ομοσπονδία της Τέχνης της Φωτογραφίας (FIAP) του απένειμε τον τίτλο του Διεθνή Καλλιτέχνη Φωτογράφου (AFIAP) (Artist FIAP) τίτλος που απονέμεται ύστερα από πολλές διακρίσεις σε Διεθνείς εκθέσεις φωτογραφίας.
Το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα είχε την ευκαιρία να λάβει χρήσιμες πληροφορίες για την σωστή φωτογράφιση και τα σημεία που πρέπει να προσέχει στη ταξιδιωτική φωτογραφία, μέσα από προβολές φωτογραφιών και τη καθοδήγηση του φωτογράφου. 
Με το τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και ο δάσκαλος φωτογραφίας του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου Διονύσης Κούτσης, ενώ διανεμήθηκαν και έντυπες σημειώσεις της διάλεξης / σεμιναρίου στους προσελθόντες.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πλατεία Αγίας Λαύρας άλλοτε (όχι και πολύ παλιά)

Μαρούσι 1821-1827