Οι παλαιές οικίες της πόλης μας

O Δήμος Αμαρουσίου μέσω του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) και τη Φωτογραφική Λέσχη Αμαρουσίου-f531, διοργανώνει πολιτιστική δράση με θέμα «Οι παλαιές οικίες του Αμαρουσίου και οι άνθρωποι τους».
Στόχος της πρωτότυπης αυτής πολιτιστικής δράσης, είναι η δημιουργία «φωτογραφικής παρακαταθήκης» για τις επόμενες γενιές, των παλαιών οικιών (που έχουν κατασκευαστεί μέχρι το 1960), στην οποία θα περιλαμβάνεται έκθεση φωτογραφίας και παράλληλη έκδοση ενός λευκώματος φωτογραφιών.
Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Αμαρουσίου-f531 συμμετέχουν εθελοντικά στη δημιουργία και συγκέντρωση του φωτογραφικού υλικού των παλαιών οικιών που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου. Φωτογραφικό υλικό που θα αποτελείται τόσο από τους εσωτερικούς, όσο και από τους εξωτερικούς χώρους των οικιών καθώς και των προσώπων που θα βρίσκονται σ’ αυτές.
Κατά τη λήψη των φωτογραφιών, από εκπρόσωπο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου θα γίνεται και λήψη ηχητικού υλικού, προσωπικών, δηλαδή, αφηγήσεων και μαρτυριών που σχετίζονται με τη ζωή στο Μαρούσι.
Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αμαρουσίου έχει προσκαλέσει όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αμαρουσίου και τα Μέλη τους να συμμετάσχουν σε αυτή την πολιτιστική δράση, ώστε μέσα από προσωπικές ιστορίες για το σπίτι και την αυλή τους να βοηθήσουν στην συγκέντρωση καλλιτεχνικού υλικού που θα παραμείνει κληρονομιά για την πόλη μας.
Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα εκτεθεί στον νέο  Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Δήμου Αμαρουσίου, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Β. Όλγας και Σουρή (Φωτο: Θωμά Πατσέα)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πλατεία Αγίας Λαύρας άλλοτε (όχι και πολύ παλιά)

Μαρούσι 1821-1827